۲۹ مرداد ۱۳۸۵، ۱۱:۰۵

در همايش تجلي هنر در ميراث مكتوب مطرح شد ؛

ايرانيان در طول تاريخ از ميراث مكتوب خود حراست كرده اند

همايش تجلي هنر در ميراث مكتوب با حضور اساتيد ، اهل قلم و هنرمندان در سالن اجتماعات مركز دايره المعارف انسان شناسي برگزار شد .

به گزارش مهر ، در ابتداي اين همايش دكتر محمد صادق محفوظي ، از جمع آوري بيش از 29 هزار اثر خطي نفيس ايراني در موزه مركز دايره المعارف انسان شناسي خبرداد و گفت : ايرانيان با ذوق و سليقه وهنر يگانه خود ، در طول تاريخ كوشيده اند تا از ميراث مكتوب خود حفظ و حراست نمايند و با بهره گيري از هنر خوشنويسي اين آثار ماندگار را در زمره آثار ارزنده هنري روزگار ما قرار دهند .

رئيس مركز دايره المعارف انسان شناسي با اشاره به تاريخ رجال ايران و برخي آثار گرانقدر فرهنگي و هنري اين مرز و بوم ، بر اين نكته تاكيد كرد كه ميراث مكتوب در ايران ، نقطه طلايي تلاقي هنر و معنويت است و در حقيقت ميراث مكتو ب تجلي و تبلور روح و معنويت در ظاهر هنري است .

رئيس مركز دايره المعارف و موسسه پژوهشي ابن سينا افزود : با تاكيد بر تاثير هنر ، اشاعه فرهنگ استفاده از خوشنويسي و فراگيري هنرهاي تجسمي و خوشنويسي ميتوان پيوند مستحكمتري ميان جامعه و دين برقرار كرد و موجب ايجاد راهي روشن تر و ارتباطي قوي تر بين انسان و خداوند باشد .دكتر محفوظي در پايان اظهار داشت : با توجه به برخي از ذهنيات مذموم و مخرب كه در حال ترويج و گسترش هستند موجب دين زدايي و دين گريزي در جامعه مي شوند ، مي توان با اشاعه فرهنگ و آموزش هنرهاي معنوي  و اطلاع رساني دقيق و شايسته از وجود فرهنگ با ارزش و ايمان ساز پيوند جديدي بر مبناي نياز روز جامعه ، ميان جامعه و دين برقرار ساخت .

استاد دكتر حسين الهي قمشه اي اديب و دانشمند بزرگ ايراني نيز با حضور در اين همايش ضمن ستايش و ارزشمند خواندن اين ميراث گفت : ميراث مكتوب يكي از اصلي ترين راه هاي موجود جهت حفظ و گسترش فرهنگ است .

وي افزود : اگر خط نبود هيچ يك از ميراث انبياء ودانشمندان گذشته به حال منتقل نمي شد و همين امر مبين جايگاه ويژه  خاص اين هنر در فرهنگ و هويت اجتماعي يك كشور است .

دكتر قمشه اي تقسيم روزهاي هفته را به يكي ا ز هنرها جهت افزايش فرهنگ هنر دوستي و هنر خواهي در كشور بسيار موثر دانست و گفت : من پيشنهاد مي كنم كه هريك از ايام هفته را به نام يكي از هنرها نامگذاري كرده و در مورد آن برنامه هاي ويژه اي در نظر گرفته شود ، تا رفتار اجتماعي مفهوم پيدا كند .

آيت ا...سيد مرتضي نجومي كه از اساتيد برجسته در خلق آثار مكتوب مي باشد ، از اعجاب هنر خط ايراني در القاء مفاهيم و معاني ديني اشاره كرد وگفت : هنر خوشنويسي به خصوص در نوع عربي چنان متجلي و زيباست كه برخي نقوش آن مورد تقليد ساير اديان و ملل قرار گرفته است .
آيت ا...سيد مرتضي نجومي كرمانشاهي ادامه داد : خطاطان اسلامي در واقع با نگارش زيباي خود موجب تمايل و ترويج فرهنگ اسلامي شده اند و به واسته زيبايي و هنر بودن كتب خطي ايراني ، درصدي از آنها در كشورهاي ديگر نگهداري مي شوند .

آيت ا...نجومي در خاتمه اظهار داشت : چه خوب است در بازگرداندن آثار فرهنگي وهنري قدما كه در خارج از كشور نگهداري مي شوند فعاليتي جدي آغاز شود و ايجاد مجتمع ميراث ماندگار مكتول در اين راستا موثر خواهد بود .

داريوش ارجمند هنرمنتد سرشناس تئاتر ، سينما و تلويزيون كشور نيز در اين مراسم اظهار داشت: موزه مركز دايره المعارف انسان شناسي با انگيزه حفظ و حراست از آثار فرهنگي و هنري كشور تاسيس شده و موسسين اين موزه خصوصي  بدون داشتن هيچگونه چشم داشتي ، سعي كرده اند تا آثار تاريخي و هنري ، مكتوب و غير مكتوب را در يكجا جمع آوري ، نگهداري و در معرض ديدهمگان قرار دهند .

وي انواع هنرهاي كشور را مبين فرهنگ جامعه دانست و حفظ و نگهداري آثارهنري را براي شناخت ، بهره برداري و ارتقاي فرهنگ كشور ضروري  و لازم دانست .

اين مراسم با اهداي لوح تقدير به آيت ا...نجومي و دكتر محفوظي به پايان رسيد .

کد خبر 369116

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha